Українську резолюцію вперше прийняли на асамблеї Міжпарламентського союзу

Українську резолюцію вперше прийняли на асамблеї Міжпарламентського союзу

Укрінформ
Сесія 140-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу ухвалила резолюцію щодо неприпустимості використання найманців як засобу підриву миру та прав людини, підготовлену українською делегацією.

Про це поінформував Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час ранкового пленарного засідання у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учора у Катарі на 140-й Асамблеї Міжпарламентського союзу була прийнята українська резолюція. І це була вперше прийнята резолюція під авторством українських депутатів на цій міжнародній Асамблеї. Цей документ прямо стосується протидії російські агресії проти України, адже вона спрямована на боротьбу з військовим найманством і проти приватних військових кампаній, які країна-терорист Російська Федерація використовує у війні проти України. Це дуже важлива дипломатична перемога", - зазначив Парубій.

Як повідомлялося, напередодні профільний комітет на сесії Міжпарламентського союзу в Катарі затвердив проект резолюції щодо неприпустимості використання найманців як засобу підриву миру та прав людини. Фінальне голосування Асамблеї щодо проекту резолюції відбулося 10 квітня.

Читайте також: Україна представила у Катарі проект резолюції щодо використання найманців у конфліктах

Заступник голови української парламентської делегації на 140-й Асамблеї Міжпарламентського союзу Борис Тарасюк представив його у Катарі 8 квітня.

Особлива увага в проекті резолюції приділена питанню захисту прав жінок та дітей у збройних конфліктах і проблемі насильства проти цієї вразливої групи.

Участь у роботі 140 Асамблеї Міжпарламентського союзу взяв також Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Фото: Facebook Альона Шкрум                                    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-