Президент затвердив річну національну програму Україна-НАТО

Президент затвердив річну національну програму Україна-НАТО

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав Указ "Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2019 рік".

Документ було підписано у середу в присутності представників уряду та експертів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це системний, багатоплановий документ, що визначає наші цілі, які планується досягти до кінця 2020 року, та пріоритетні завдання на поточний рік. Це наша домашня робота на шляху до НАТО", - сказав Президент перед підписанням указу.

За його словами, це надзвичайно важливий документ, бо визначає конкретні кроки по кожному з напрямків не лише сектору оборони, а й реформування сектору безпеки, верховенства права, забезпечення свобод громадян.

Читайте також: Геращенко про заяву Зеленського: Україна не потребує референдуму щодо НАТО

Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, виступаючи на зустрічі з Президентом, заявила, що ця річна програма є документом, який складається зі стратегічних завдань, спрямованих на досягнення україною членства у НАТО. "Ми маємо чітку програму дій, чіткі цілі і чіткі завдання під цю програму. Я переконана, що якщо ми всі разом будемо працювати, а до підготовки цього документа були залучені 84 відомства, разом ми зможемо серйозно далі просуватися до тієї цілі, яка визначена в Конституції", - підкреслила вона.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів України в січні схвалив проект Указу Президента про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2019 рік (РНП).

РНП є програмою стратегічних реформ та інших заходів, необхідних для забезпечення ефективної, цілеспрямованої та системної підготовки України до членства в НАТО. Основний акцент в РНП зроблений на досягненні відповідності критеріям членства в НАТО, зміцненні демократії, політичній, економічній, судовій реформах, реформах виборчого законодавства, освіти, науки, охорони здоров’я, зростанні економіки, боротьбі з корупцією, підвищенні добробуту громадян, а також реформі сектору безпеки та оборони – відповідно до рекомендацій Альянсу, та переведенні Збройних сил України на стандарти НАТО.

РНП гармонізована з основними стратегічними документами України, включаючи Стратегічний оборонний бюлетень, План дій уряду, Стратегію сталого розвитку "Україна - 2020", Закон України "Про національну безпеку" тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-