Порошенко задекларував майже 1,6 мільярда гривень доходів за минулий рік

Порошенко задекларував майже 1,6 мільярда гривень доходів за минулий рік

Укрінформ
Президент Україні Петро Порошенко задекларував за 2018 рік дохід у розмірі 1 мільярда 556 мільйонів 273 тисяч гривень.

Про це свідчить його електронна декларація, опублікована у Єдиному державному реєстрі декларацій.

Зокрема, Президент задекларував 1,1 мільярда гривень дивідендів від компанії Rothschild Trust Schweiz AG (Швейцарія), 400 млн гривень дивідендів від публічного акціонерного товариства "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд" Прайм Ессетс Кепітал".

Крім того, 28,8 млн грн доходу Президента становить повернення Міністерством фінансів вартості придбання облігацій внутрішньої державної позики та інвестиційної прибутку при погашенні ОВДП, 21 мільйон гривень - відсотки від Міжнародного інвестиційного банку (МІБ), 0,8 млн гривень доходу від відчуження майна та 336 тисяч гривень президентської зарплати.

Читайте також: Гройсман подав е-декларацію за 2018 рік: заробив 9 мільйонів

Також Порошенко задекларував на банківських рахунках в Україні 61 млн 214 тис. доларів і 427 тис. 433 долари у швейцарському банку Rothschild Bank. Крім того, на банківських рахунках Порошенка в Україні 11 тисяч 492 євро; 2 млн 370 тисяч грн; 8 тисяч англійських фунтів стерлінгів. Також у Порошенка є внесок до небанківської фінансової установи “Прайм Ессетс Кепітал” у розмірі 8,2 мільйона гривень. Готівкою у Порошенка - 21 тисяча доларів та 60 тисяч гривень.

Згідно з декларацією, Порошенко позичив третім особам 4,5 мільйона гривень.

Президент має у власності житловий будинок площею понад 1330 квадратних метрів в Козині Київської області та три земельні ділянки в цьому ж населеному пункті загальною площею близько 42 тисячі квадратних метрів. У Києві в Президента теж є три земельних ділянки загальною площею понад 12 тисяч кв. метрів та дві квартири - 134 та 82 квадратних метрів. Ще одна квартира площею 68 квадратних метрів є у Вінниці.

Читайте також: Аваков задекларував кілька квартир і багатомільйонні доходи

Дружина Президента Марина Порошенко має квартиру в Києві площею 80 квадратних метрів, земельну ділянку та садовий будинок в Бориспільському районі на Київщині.

Глава держави також задекларував цінні картини, меблі, світильники, електронні пристрої, годинники, музичні інструменти, килими та ювелірні вироби. Крім того, Президент задекларував автомобіль Mercedes 2010 року випуску, у його дружини є Jaguar 2008 року.

Як повідомлялося, у 2017 році Президент Порошенко задекларував дохід у розмірі 16 мільйонів 303 тисяч 874 гривні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-