Путін категорично не погодиться з членством України в ЄС та НАТО - Президент

Путін категорично не погодиться з членством України в ЄС та НАТО - Президент

Укрінформ
Російська Федерація та її президент Володимир Путін категорично не погодяться з членством України в ЄС та НАТО.

Таку думку висловив Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Чернівецької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступні п'ять років нашої роботи і програми наблизять Україну впритул до членства у ЄС та НАТО. Може ми ще не перетнемо фінішну стрічку, але точно пройдемо точку неповернення у Радянський Союз та Російську імперію. Чи погодиться з цим Путін? Протягом минулих п'яти років ми систематично ламали кожен його план. Наголошую, що ні", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що дивізії РФ перебувають на кордоні з Україною та готові до вторгнення.

"Після незаконної анексії Криму та агресії на Сході ми маємо абсолютно реально сприймати ці загрози. Путін не погодиться. Щодня йдуть обстріли та провокації на лінії фронту. Майже щодня ми втрачаємо наших воїнів", - додав Порошенко.

Глава держави наголосив, що Росія відмовляється виконувати свої зобов'язання в рамках Мінських угод, під якими стоїть підпис російського президента.

Читайте також: Кремль може кинути екстремістів і радикалів на зрив виборів - Президент

"Чи йдеться про свободу мореплавства у Керченській протоці, чи про деокупацію Азовського моря, чи про виконання Мінських угод, чи про виведення окупаційних військ, виведення важкого озброєння і техніки, чи про повернення українського суверенітету до Криму... Продовжується гібридна війна", - зазначив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-