Парубій — Вілкулу:

Парубій — Вілкулу: "мовний" законопроект буде на часі і сьогодні, і завтра

Укрінформ
Законопроект №5670-д “Про забезпечення функціонування української мови як державної” неможливо зняти з розгляду в парламенті.

На цьому наголосив голова Верховної Ради Андрій Парубій у відповідь на заяву заступника голови фракції “Опозиційний блок” Олександра Вілкула про необхідність зняти мовний законопроект з розгляду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Неможливо зняти законопроект “Про забезпечення функціонування української мови як державної” з розгляду, і він знятий не буде. Розгляд законопроекту завершиться його прийняттям. Він на часі і сьогодні, і завтра, і він буде прийнятий", - зауважив Парубій.

Перед цим Вілкул закликав зняти з розгляду "мовний" законопроект, мотивуючи це тим, що нібито за два тижні цей документ буде не на часі.

Водночас спікер нагадав, що розгляд законопроекту №5670-д у вівторок продовжиться з 490-ї поправки.

"З цього приводу у залі відбулися дискусії. Дехто з народних депутатів наголошує на тому, що треба негайно зупинити розгляд. Дехто, на мою думку, свідомо затягує розгляд. І також можу сказати, що вкладаються шалені ресурси, у тому числі і медійні для того, щоб зірвати ухвалення цього історичного закону", - додав Парубій.

Водночас спікер висловив переконання, що всі парламентарії зацікавлені, щоб розгляд “мовного” законопроекту відбувався згідно з передбаченими процедурами і, щоб не було допущено будь-якого зриву.

"Я переконаний, що більшість фракцій розуміють, що це - одне з найбільших історичних завдань цього парламенту – прийняти закон, і я переконаний, що усі фракції можуть бути гарантом того, що закон про мову буде ухвалено і зробимо ми це бездоганно", - підкреслив голова Верховної Ради.

Читайте також: Міятович закликали звернути увагу на порушення прав українців у Росії

Як повідомляв Укрінформ, загалом до "мовного" законопроекту подано 2082 поправки.

У першому читанні Рада ухвалила документ 4 жовтня 2018 року. Підготовка "мовного" законопроекту до другого читання тривала близько чотирьох місяців. Документом пропонується зокрема створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Розгляд законопроекту у другому читанні парламентарії почали 28 лютого. Голова ВР Андрій Парубій прогнозував, що розгляд всіх поправок може тривати близько тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-