Розкрадання 100 мільярдів: справу екс-податківців Януковича-Клименка передали до суду

Розкрадання 100 мільярдів: справу екс-податківців Януковича-Клименка передали до суду

Відео
Укрінформ
Справу працівників податкових органів часів колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка передано до суду. У розкраданні державного бюджету підозрюються 52 особи.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, інформує прес-служба МВС.

«Справу передаємо в суд. Ми завершили це слідство лише за допомогою МВС, за підтримки 500 працівників. За розкрадання 100 мільярдів гривень суд має винести законне рішення, передбачене чинним законодавством», - заявив Луценко.

Він зазначив, що слідство у справі тривало 9 місяців та 18 днів.

"Ми маємо сьогодні наочний доказ того, чим займалися 500 працівників департаменту захисту економіки Нацполіції та військові прокурори, ми маємо 1209 томів доказів діяльності злочинної організації, яка систематично розкрадала Україну в часи Януковича. За плечима у команди військової прокуратури 4 тис. судових засідань, розгляд клопотань, скарг в судах першої інстанції. Судом винесено близько 2 тис. рішень", - сказав Луценко.

Він додав, що МВС і ГПУ разом змогли "заарештувати майна злочинців на 700 млн гривень, в тому числі 10 будинків, 20 квартир і 20 земельних ділянок, 19 нежитлових приміщень, 1000 вагонів".

Водночас, в МВС повідомляють, що “в справі злочинної організації на чолі з колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком 52 підозрювані, їх звинувачують в розкраданні державного бюджету”.

Як нагадали в МВС, масштабна спецоперація із затримання учасників податкових схем Януковича-Клименка проходила в травні 2017 року.

До її проведення було залучено понад 2 тисячі правоохоронців, з них 1700 поліцейських, зокрема, 1100 оперативників Департаменту захисту економіки Нацполіції, а також 500 військових прокурорів.

Читайте також: Луценко - Ситнику: Розслідування корупції в оборонці це компетенція НАБУ

У рамках кримінальних проваджень проводилося понад 450 одночасних обшуків на території 15 областей.

У липні 2017 року відбувся другий активний етап спецоперації – опис та блокування майна, придбаного на гроші викраденні із держбюджету колишніми податківцями. Було проведено 151 обшук.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-