Рада розвіє всі міфи московської пропаганди про мовний закон - Парубій

Рада розвіє всі міфи московської пропаганди про мовний закон - Парубій

Укрінформ
Верховна Рада зможе ухвалити законопроект №5679-д "Про забезпечення функціювання української мови як державної" та спростувати під час обговорення неправдиву інформацію, поширювану засобами російської пропаганди.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час ранкового засідання парламенту у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Останні соціологічні опитування говорять про те, що більшість громадян підтримує українську мову як єдину державну. Це загальний суспільний настрій, і парламент відповідає йому. І ми зможемо під час обговорення (законопроекту) розвіяти всі міфи і всю брехню, яку намагається посіяти московська пропаганда проти закону про українську мову", - зазначив Парубій.

Спікер висловив переконання, що суспільство прийме ухвалений парламентом закон про мову.

Як повідомляв Укрінформ, у першому читанні Рада ухвалила законопроект про мову 4 жовтня 2018 року. Підготовка до другого читання тривала близько чотирьох місяців. За цей час комітет ВР з питань культури та духовності опрацював понад 2 тис. поправок до цього документу, які надійшли від народних депутатів.

Читайте також: Рада продовжить розгляд законопроекту про мову

У друге читання проекту закону парламентарії ввійшли 28 лютого. Наприкінці вечірнього засідання голова комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький презентував законопроект, наголосивши на його основних положеннях. Поправки до законопроекту парламентарії планують розглядати на засіданнях упродовж 12-15 березня.

Попередньо Голова ВР Андрій Парубій прогнозував, що розгляд поправок може тривати близько тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-