Штати стурбовані популізмом деяких  кандидатів у президенти - Клипмуш-Цинцадзе

Штати стурбовані популізмом деяких кандидатів у президенти - Клипмуш-Цинцадзе

Укрінформ
Сполучені Штати, які цілковито підтримують реформи в Україні та її співпрацю з МВФ, стурбовані заявами окремих кандидатів на виборах Президента про недоцільність змін і міжнародних фінансових програм.

Про це розповіла в ексклюзивному коментарі Укрінформу в Вашингтоні віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Наших закордонних колег цікавить, як розвиваються події з точки зору виборчого процесу. Всі зацікавлені в тому, щоби в Україні зберігся курс на реформи, зберігся поступ, яким ми йшли протягом цих п'яти років і до якого долучилися також наші партнери, у тому числі США, МВФ, інші", - зазначила урядовець.

Читайте також: Фукуяма назвав реванш популізму найбільшим викликом демократичному світу

Вона підкреслила, що під час нинішнього візиту до Вашингтона "відчувається, що Сполучені Штати цілковито підтримують Україну в її поступі до трансформацій, спрямованому на європейську і євроатлантичну інтеграцію". Тому в контексті цієї загальної мети, де українці мають підтримку США та Заходу в цілому, важливо мати спільне розуміння кроків України.

"Втім, зараз ми стикаємося із загрозою як зовнішнього впливу, так і внутрішнього популізму, і це ті речі, яким ми маємо протистояти. Наші партнери в США стурбовані, що в Україні мають місце окремі заяви, які ставлять під сумнів доцільність взаємодії з МВФ у тому вигляді, в якому вона у нас є на сьогодні", - уточнила віце-прем'єр.

Водночас, вона підкреслила, що Сполучені Штати не втручатимуться у виборчий процес в Україні.

"Це буде наш з вами вибір, і питання полягає в тому, наскільки ми самі відповідально ставимося до своїх завдань усередині країни, а також до взаємодії з нашими партнерами", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Економіка України обрушиться, якщо президентом стане популіст – Джон Гербст

Вона також зауважила, що зрілу" країну відрізняє від інших наявність політичних програм, стратегії, національного курсу, за якими вона діє, а також те, що в разі зміни керівництва це все не буде поставлено під сумнів.

"На жаль, зараз, як ми бачимо, багато кандидатів у президенти дозволяють собі створювати непевність щодо майбутнього України своїми висловленнями, а також ставленням під сумнів міжнародних зобов'язань нашої держави",- підкреслила віце-прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-