Україна знаходиться на передовій боротьби проти путінізму — Фукуяма

Україна знаходиться на передовій боротьби проти путінізму — Фукуяма

Відео
Укрінформ
Україна зараз знаходиться на передовій боротьби проти путінізму і її перемога може стати прикладом для багатьох інших пострадянських країн регіону.

Про це заявив відомий американський філософ, політолог, професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма під час спілкування із журналістами у Відні у четвер в рамках організованого Фондом ERSTE заходу Tipping Point Talks, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я переконаний, що Україна вкрай важлива, так чи інакше. Адже це велика країна, яка зараз знаходиться на передньому краї в боротьбі проти путінізму", - заявив Фукуяма, коментуючи питання кореспондента агентства щодо ролі України в розвитку європейського проекту.

Політолог зазначив, що повернення України в орбіту Росії стане поганим знаком для багатьох країн регіону.

Читайте також: Санкції США та ЄС можуть зупинити агресію Росії проти України – Фукуяма

"Причина того, чому я проводжу так багато часу в Україні, працюючи з молодими українцями - тому що це також важливо і для Європи в цілому. Якщо Україна впаде у клептократію путінського стилю, буде знову втягнута в орбіту Росії або просто не розвиватиметься, це буде поганим знаком для багатьох країн регіону", - сказав він.

З іншого боку, підкреслив американський філософ, у разі успіху Україна може стати символом "світлого майбутнього на пострадянському просторі".

"Якщо вам вдасться провести реформи, рішуче боротися з корупцією, прийняти правильні політичні рішення, які призведуть до економічного зростання, то, я впевнений, Україна може стати символом більш світлого майбутнього на пострадянському просторі, посткомуністичному просторі", - заявив Фукуяма.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-