Жорстка оборона й активна дипломатія: Порошенко сказав, як протидіяти агресії РФ

Жорстка оборона й активна дипломатія: Порошенко сказав, як протидіяти агресії РФ

Укрінформ
Стратегія подальшої протидії України агресії Російської Федерації ґрунтуватиметься на жорсткій і активній обороні, нарощуванні оборонного потенціалу, активній демократії, впровадженні міжнародних моніторингових інструментів для контролю безпекової ситуації.

Про це написав Президент Петро Порошенко у Facebook.

“Стратегія нашої подальшої протидії агресії РФ ґрунтуватиметься на: жорсткій, активній обороні, що позбавляє сенсу наступальні дії противника; подальшому нарощуванні оборонного потенціалу держави; активній дипломатії з акцентом на формування механізму впливу на агресора”, - зазначив глава держави.

Також, за його словами, ця стратегія включатиме нарощування міжнародних санкцій, здатних переконати агресора в недоцільності загострення ситуації, налагодження та підтримання взаємодії з нашими партнерами на усіх міжнародних майданчиках і координацію стратегічних комунікацій.

Крім того, Порошенко відзначає важливість впровадження міжнародних моніторингових інструментів для контролю безпекової ситуації навколо України, особливо у регіонах Чорного та Азовського морів.

Читайте також: За п'ять років окупації РФ перетворила Крим з перлини на чорну діру – євродепутат

Президент додав, що для протидії російській агресії потрібне й внутрішнє посилення України, консолідації сил усередині держави за рахунок проведення ефективної соціальної і економічної політики, подолання бідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-