Порошенко пропонує ЄС розробити спецпакет допомоги Приазов'ю

Порошенко пропонує ЄС розробити спецпакет допомоги Приазов'ю

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко звернувся до віце-президента ЄК Валдіса Домбровскіса з пропозицією про розробку Європейським Союзом спеціального пакету соціально-економічної допомоги українському Приазов'ю.

Про це повідомили в прес-службі Президента України.

Порошенко провів сьогодні зустріч з Домбровскісом, де, зокрема, привітав запланований візит віце-президента Єврокомісії в українське Приазов'я. Президент звернувся до Домбровскіса з пропозицією про розробку ЄС спеціального пакету соціально-економічної допомоги цьому регіону.

Крім того, Порошенко і Домбровскіс поговорили про стан реалізації Меморандуму про взаєморозуміння та Кредитної угоди між Україною та Європейським Союзом щодо Четвертої програми макрофінансової допомоги Україні обсягом €1 млрд.

"Віце-президент Єврокомісії високо оцінив зусилля Президента і Уряду України з проведення політичних і соціально-економічних реформ і запевнив у продовженні всебічної підтримки України з боку Європейського Союзу на шляху перетворень та імплементації Угоди про асоціацію", - повідомили в прес-службі Глави держави.

Співрозмовники обговорили необхідність посилити тиск на Кремль, зокрема для "повного виконання російською стороною Мінських угод, зупинки повзучої анексії Азовського моря, звільнення всіх українських військовополонених і повернення окупованих територій".

Читайте також: В Україну приїде делегація Єврокомісії з оцінки допомоги Донбасу

Також під час зустрічі Петро Порошенко нагородив Валдіса Домбровскіса орденом князя Ярослава Мудрого II ступеня "за значний особистий внесок у розвиток співробітництва між Україною і Європейським Союзом, вагомі заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності, підтримку реалізації реформ та євроінтеграційного курсу України".

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-