Замана не складав присягу на вірність народу України - Матіос

Замана не складав присягу на вірність народу України - Матіос

Укрінформ
В особовій справі екс-керівника Генштабу Збройних сил України генерал-полковника Володимира Замани не має присяги на вірність народу України.

Про це на брифінгу повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє Укрінформ.

“В цій особовій справі відсутня підписана і пришита до матеріалів особової справи присяга генерал-полковника Замани на вірність народу України”, - наголосив Матіос.

За його словами, працівники контррозвідки допитали ряд осіб для встановлення цього факту.

“Інкримінувати Замані відсутність складання присяги неможливо і за кодексом, і за строками давності, але цей штрих і послужний список свідчать про те, що, вступивши до академії Генерального штабу (Генштаб ЗС РФ — ред.) у серпні 1990 року і три роки навчаючись там, Замана приїхав на територію України і приступив до служби, не склавши присягу народу України”, - зазначив головний військовий прокурор.

Читайте також: Екс-керівнику Генштабу часів Януковича повідомили про підозру у держзраді

За словами Матіоса, наразі проводяться слідчі дії, Замані оголошено підозру у присутності захисника, а відповідні клопотання про обрання запобіжного заходу внесені до Печерського районного суду м.Києва.

“Системою розподілу суддів визначений суддя, який обиратиме запобіжний захід за участю прокурорів, і сьогодні розпочнеться розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу, який за статтею 111 (Кримінального кодексу України — ред.) передбачає безальтернативний арешт”, - наголосив прокурор.

Як повідомляв Укрінформ, генерал-полковник Замана підозрюється у вчиненні злочину, що передбачається ч.1 ст. 111 (державна зрада) ККУ.

Володимир Замана обіймав посаду керівника Генерального штабу ЗСУ в період з лютого 2012 року по 19 лютого 2014 року, а з 22 лютого по червень 2014 року був уповноваженим Верховної Ради України з контролю за діяльністю Міністерства оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-