Рада у четвер візьметься за друге читання “мовного” закону

Рада у четвер візьметься за друге читання “мовного” закону

Укрінформ
Верховна Рада у четвер планує розпочати розгляд підготовленого до другого читання законопроекту про мову.

Про це повідомив Голова ВР Андрій Парубій під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У четвер, як ми і домовлялися, як тільки Комітет з питань культури підготує до другого читання законопроект про державну мову, ми перейдемо до його розгляду. І на сьогодні я можу сказати, що і комітет і юридичне управління вже завершили розгляд і підготували порівняльну таблицю. Я пропоную, щоб ми у четвер перейшли до блоку питань культури і в цьому блоці перейшли до розгляду питання про державну мову», - зазначив спікер.

При цьому Парубій прогнозує, що розгляд поправок до законопроекту може тривати близько тижня.

«Я усвідомлюю, що розгляд цього питання буде тривати певний час. Більш як 2,5 тисячі правок - це може тривати й тиждень, і 3-4 дні. Але вважаю, що ми цього тижня у четвер повинні розпочати його розгляд і продемонструвати бажання і волю парламенту щодо його розгляду», - наголосив Голова ВР.

Читайте також: Раді пропонують карати депутатів-прогульників громадськими роботами

Водночас Парубій сказав, що дуже важко передбачити як довго може тривати розгляд поправок, але при цьому висловив упевненість, що «український парламент має одним з головних обов’язків на цій сесії невідкладно розглянути закон про мову».

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у жовтні 2018 року ухвалила в першому читанні законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної", яким пропонується створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-