Адвокати Януковича оскаржують вирок

Адвокати Януковича оскаржують вирок

Укрінформ
Захист Віктора Януковича подав апеляційну скаргу на вирок Оболонського районного суду про державну зраду.

Про це Укрінформу повідомили у адвокатській компанії "Aver Lex".

"Адвокатами АТ "Aver Lex" подана апеляційна скарга на вирок Оболонського районного суду в справі про втрату Криму", - цитує прес-служба компанії адвоката Віталія Сердюка.

Він назвав вирок Оболонського райсуду незаконним і необгрунтованим, заявивши, що він "заснований на сфальсифікований справі".

"Однобока позиція суду в оцінці доказів, численні серйозні порушення норм кримінального законодавства - все це викладено на більш ніж 190 сторінках нашої апеляційної скарги", - зазначив адвокат.

Сердюк також назвав незаконною апеляцію, раніше подану адвокатом Центру вторинної правової допомоги Юрієм Рябоволом.

Нагадаємо, сьогодні адвокат Януковича Олександр Байдик звернувся до Оболонського райсуду столиці із заявою про виправлення допущених, на його думку, "описок" у вироку в справі про державну зраду.

На думку адвоката, такими "описками" є посилання обставину, що пом’якшує покарання Януковича В.Ф.: вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації" у мотивувальній частині вироку. А також сума процесуальних витрат, які підлягають стягненню з Януковича (у резолютивній частині). На думку адвоката, замість 98 561 грн 20 коп. має стояти 58 521 грн 20 коп.

Читайте також: Держбюджет отримав майже 1,5 мільярда конфіскованих у Януковича грошей

Як повідомлялося, 24 січня Оболонський райсуд Києва заочно засудив екс-президента Віктора Януковича до 13 років ув'язнення за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни.

Водночас Януковича визнали невинним за обвинуваченням у порушенні територіальної цілісності України.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений в межах провадження арешт на майно.

Згідно з вироком суду, строк відбування покарання Януковичу буде відраховуватися з часу його затримання.

Державний адвокат Януковича Юрій Рябовол вже подав апеляцію на вирок екс-президенту у справі щодо державної зради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-