Порошенко у Києві провів переговори з Туском

Порошенко у Києві провів переговори з Туском

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів у Києві переговори з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, який прибув з візитом до Києва.

Зустріч лідерів проходить у Маріїнському палаці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щиро радий вітати добро друга України, надійного партнера Дональда Туска, Президента Європейської Ради, у ці глибоко символічні дні для України", - зазначив Порошенко на початку зустрічі.

Глава держави нагадав, що саме 18 лютого п'ять років тому у Маріїнському парку біля Маріїнського палацу співробітники "Беркуту" розстрілювали хлопців із самооборони.

"У ці дні України і світ схиляє голови перед жертовним подвигом Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за нову й демократичну Україну", - підкреслив Порошенко, додавши, що це була "боротьба за європейські цінності".

Водночас Президент Ради Європи наголосив, що дуже важливо, що нині в Україні проводяться реформи, а також забезпечується захист українського народу від "цинічної і бездумної агресії".

"Дуже важливо було приїхати в Україну, віддати шану всьому українському народу", - відзначив Туск.

Читайте також: Туск, Порошенко і Гройсман 19 лютого прийдуть на засідання Ради

Раніше у Представництві ЄС в Україні повідомили, що з 18 по 20 лютого з офіційним візитом в Україні перебуватиме Президент Європейської Ради Дональд Туск. Під час візиту Туска заплановані зустрічі з Президентом Петром Порошенком, Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, Прем`єр-міністром Володимиром Гройсманом. Також очікується, що Туск виголосить промову у Верховній Раді та відвідає Львівський національний університет імені Івана Франка.

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-