Порошенко обговорив із Пенсом відповідь на агресію РФ

Порошенко обговорив із Пенсом відповідь на агресію РФ

Керченська криза
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко обговорив із віце-президентом США Майклом Пенсом подальші дії щодо реакції на агресію РФ у Керченській протоці.

Про це глава держави заявив в ефірі телеканалу "Прямий" після зустрічі з віце-президентом США на полях Мюнхенської конференції.

"Ми ретельно обговорили координацію наших дій щодо реакції на агресію в Керченській протоці. А також подальші дії щодо запровадження санкцій і координації цих санкцій із санкціями ЄС", - наголосив він.

Як зазначив Порошенко, на початку розмови Пенс наголосив: Україна є надійним стратегічним партнером США.

"Ми твердо розраховуємо на співпрацю, в тому числі і в оборонній сфері, постачанні Україні всіх типів озброєння після того, як ми ухвалили відповідний закон, що дозволяє Міністерству оборони напряму забезпечити постачання зброї", - підкреслив Президент.

Також у ході розмови Петро Порошенко окремо подякував віце-президенту за підтримку України та попросив передати його слова подяки президенту США Дональду Трампу та Конгресу США.

"Вдячний як Президенту США Дональду Трампу, так і Конгресу за фінансову підтримку України – більш як 700 млн доларів додатково спрямовано на підтримку нашої держави. Це – позиція справжнього друга!", - наголосив глава держави.

Читайте також: ЄС оголосить у понеділок про нові санкції проти Росії - Клімкін

Пенс запевнив Порошенка, що надалі і в Генеральній асамблеї ООН під час дебатів щодо окупованих територій, і в міжнародних організаціях "тверда підтримка України буде продовжена".

"Я вдячний і нашим американським партнерам, і нашим європейським партнерам за чітку і послідовну позицію з підтримки України", - додав Президент.

Фото: Танасійчук Ольга

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-