Трамп ввів надзвичайну ситуацію, щоб отримати $8,1 мільярда на “стіну”

Трамп ввів надзвичайну ситуацію, щоб отримати $8,1 мільярда на “стіну”

Укрінформ
Президент США запровадив "виконавчі дії", які передбачають, у тому числі, виділення додаткових $8,1 млрд на будівництво нової прикордонної стіни через оголошення в країні надзвичайної ситуації.

У цьому зв'язку йдеться про виділення $1,375 млрд на прикордонну безпеку в бюджеті на 2019 рік, який узгодили під час складних переговорів республіканці й демократи в Конгресі. Крім того, зазначається про "інші кроки" президента, спрямовані на виконання ним виборчої обіцянки щодо побудови стіни на кордоні з Мексикою.

"Він (президент Трамп – ред.) оголошує надзвичайну ситуацію на національному рівні, яка передбачає залучення додаткових військ, а також фінансування військового будівництва", - зауважується в документі.

Як підкреслили в Білому домі, виділяється $8,1 млрд "на будівництво прикордонної стіни". При цьому уточнюється, що фінансування забезпечуватиметься, головним чином, з фондів Міністерства оборони, а також частково – Міністерства фінансів.

"Це фінансування використовуватиметься послідовно та за потреби", - підкреслили в Білому домі.

Читайте також: Трамп заявив, що введе надзвичайну ситуацію у США

Тим часом, законодавці в Конгресі заявили, що оскаржать у судовому порядку легітимність розпорядження президента. Зокрема, лідер демократів Ненсі Пелосі напередодні оголосила, що вже підготовлені необхідні заходи для призупинення дії президентського указу в суді.

Як повідомлялося, давня обіцянка Трампа побудувати нову стіну на кордоні з Мексикою стала причиною недавнього "шатдауну" в США, який залишив на 35 днів без роботи близько 800 тис. службовців федеральних установ по всій країні. Зокрема, президент вимагав $5,7 млрд на будівництво стіни, однак Конгрес не підтримав ініціативу президента. Демократи нагадали, що Трамп неодноразово заявляв про зведення стіни "за рахунок Мексики", але зараз для виконання своєї виборчої обіцянки лізе в кишеню платникам податків США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-