НАЗК викликає кандидата в президенти для надання пояснень

НАЗК викликає кандидата в президенти для надання пояснень

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції запросило 10 осіб надати пояснення за ознаками можливого порушення вимог антикорупційного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство здійснює збір фактичних даних за ознаками можливого порушення вимог ЗУ «Про запобігання корупції» щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, сумісництва та суміщення, повідомлення про суттєві зміни у майновому стану, подання щорічної декларації. У зв’язку з цим у встановленому порядку запрошено 10 осіб прибути до Національного агентства для надання пояснень", - йдеться у повідомленні.

Так, за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів НАЗК запросило народного депутата України Сергія Таруту, заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка та депутата Южноукраїнської міської ради Володимира Венгера.

Читайте також: Не показали свої виборчі фонди ще 14 кандидатів у президенти - КВУ

За ознаками неподання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані – першого заступника міністра юстиції Олену Сукманову, прокурора Київської місцевої прокуратури №5 міста Києва Альону Скорікову, начальника відділу розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Головного управління Держпраці у Харківській області Віктора Горобця, заступника начальника відділу викриття кримінальних правопорушень у митній сфері оперативного управління ГУ ДФС у Вінницькій області Олега Ловцова.

За ознаками порушення обмеження щодо сумісництва та суміщення НАЗК запросило дати пояснення першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова, за ознаками несвоєчасного подання щорічної декларації за 2017 рік – начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) на митній території Азовського моря Ірину Зіброву, а також за ознаками невиконання законних вимог Національного агентства - Березанського міського голову Київської області Володимира Тимченка.

У НАЗК зауважили, що неявка посадової особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів відповідно до вимог законодавства України про адміністративні правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-