Луценко доручив САП перевірити статки Тимошенко і звірити їх з декларацією

Луценко доручив САП перевірити статки Тимошенко і звірити їх з декларацією

Оновлено
Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко направив до Спеціалізованої антикорупційної прокурорати заяву про ймовірний злочин лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"14 лютого на ім’я генпрокурора надійшла заява про вчинення народним депутатом Юлією Тимошенко кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагаченя - ред.) ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації - ред.) ККУ", - йдеться в повідомленні.

Оскільки розслідування злочинів, вчинених народними депутатами, віднесене до компетенції детективів Національного антикорупційного бюро, генпрокурор вирішив направити заяву про злочин до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, інформують в ГПУ.

"Беручи до уваги наведене, генеральним прокурором України прийнято рішення про скерування заяви про злочин до САП для організації її належного розгляду та прийняття рішення у визначений КПК України спосіб", - зазначили у відомстві.

Як повідомлялося, "Центр протидії корупції" 12 лютого направив генпрокурору заяву про вчинення злочину лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко.

Читайте також: Активісти проаналізували статки найрейтинговіших кандидатів у президенти

Активісти зазначають, що у лютому 2018 року американська фірма “Two Paths LLС” найняла піар-компанію “Avenue Strategies Global LLC” представляти інтереси Юлії Тимошенко. Усього йшлося про виплату 390 тис. доларів у 2018 році піарнику, який також обслуговував президента США Дональда Трампа.

При цьому у деклараціях Тимошенко не вказано статків, що відповідають витратам у 390 тис. доларів. Відтак, незрозуміле походження грошей на послуги американських лобістів може свідчити про незаконне збагачення Тимошенко, вважають активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-