Активісти проаналізували статки найрейтинговіших кандидатів у президенти

Активісти проаналізували статки найрейтинговіших кандидатів у президенти

Інфографіка
Укрінформ
Серед найрейтинговіших десяти кандидатів у президенти на чергових виборах 31 березня найзаможнішими є Петро Порошенко, Олександр Вілкул, Євген Мураєв, Олег Ляшко та Юрій Бойко.

Про це йдеться в аналізі громадським рухом "Чесно" е-декларацій політиків, які вони подали перед реєстрацією кандидатами на пост глави держави.

"Рух ЧЕСНО пропонує аналіз найрейтинговіших кандидатів на посаду Президента України. До цього списку потрапили 10 кандидатів: чинний Президент Петро Порошенко, екс-комік Володимир Зеленський, народні депутати Юлія Тимошенко, Олег Ляшко, Юрій Бойко, Олександр Вілкул, Євгеній Мураєв, Олександр Шевченко, мер Львова Андрій Садовий, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що було проаналізовано дані електронних декларацій кандидатів у президенти за 2017 рік, оскільки згідно із законом кандидати на пост глави держави мали подати до НАЗК е-декларації за рік, попередній року початку виборчої кампанії, яка стартувала 31 грудня 2018 року.

Читайте також: НАЗК перевірило декларацію Порошенка та ще 12 посадовців

За даними "Чесно", до першої п’ятірки найзаможніших кандидатів у президенти увійшли Петро Порошенко, Олександр Вілкул, Євгеній Мураєв, Олег Ляшко та Юрій Бойко.

Наступними у рейтингу кандидатів з найбільшими статками є Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко та Олександр Шевченко.

Найменш заможними значаться Андрій Садовий та Анатолій Гриценко.

Водночас активісти підкреслили, що якщо вести мову суто про доходи, то на першому місці в цьому рейтингу перебуває Олег Ляшко – переважно через задекларовану ним відчужену нерухомість (15 млн гривень).

"Якщо поглянути на структуру грошових активів, то побачимо, що значна частина кандидатів зберігає гроші готівкою. Так, Мураєв "кешем" задекларував близько 99 млн грн. Натомість Петро Порошенко тримає свої статки у власному банку – ПАТ "Міжнародний інвестиційний банк", - розповіли в "Чесно".

Крім того, активісти зауважили, що загалом десятеро перелічених вище кандидатів задекларували 138 компаній, де вони є кінцевими бенефіціарами.

Інфографіка: chesno.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-