Справа Супрун: у суді кажуть, що рішення скасували після розпорядження Кабміну

Справа Супрун: у суді кажуть, що рішення скасували після розпорядження Кабміну

Укрінформ
Ухвала Окружного адмінсуду Києва, що розглядалася у четвер, за змістом абсолютно збігається з розпорядженням Кабміну від 13 лютого щодо повноважень в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Про це у коментарі Укрінформу заявив суддя-спікер Окружного адміністративного суду Києва Богдан Санін.

"Суд скасував заходи забезпечення, які він сам же встановлював. Скасував винятково самостійно, зі своєї позиції. Сам вирішив це зробити. Ті доводи, які зазначав Кабінет міністрів та Супрун, суд проаналізував та відхилив самостійно. Іншими словами, суд сказав: "Я це скасовую, бо вчора було прийнято відповідне розпорядження Кабміну", - сказав Санін.

За його словами, сьогоднішня ухвала суду та вчорашнє розпорядження Кабінету міністрів щодо повноважень Супрун повністю однакові.

Читайте також: Кабмін прийняв розпорядження, що дозволяє Супрун виконувати обов’язки міністра

"Розпорядження Кабміну, як і рішення суду, забороняє участь Супрун у засіданні Кабміну та визначенні стратегічного курсу МОЗ. Фактично Кабмін зробив теж саме, що і суд. Тому немає сенсу, оскільки Кабмін усе врегулював. Зміст ухвали суду фактично дублюється Кабміном", - зазначив Санін.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого Окружний адміністративний суд Києва скасував попереднє рішення, яке забороняло Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

13 лютого у МОЗ повідомили, що Кабмін прийняв розпорядження, яким дозволив Супрун частково виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Зокрема, Супрун дозволили підписувати документи щодо розподілу ліків та вакцин.

Супрун заявила, що з ранку 14 лютого почала підписувати такі документи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-