ОБСЄ нагадали про річницю обстрілу Росією Краматорська

ОБСЄ нагадали про річницю обстрілу Росією Краматорська

Укрінформ
Україна нагадала країнам-членам ОБСЄ про річницю ракетного обстрілу російськими окупаційними військами міста Краматорськ у 2015 році, коли загинули 17 осіб, ще 64 отримали поранення.

З нагадуванням про цей злочин РФ виступив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні у четвер постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Минулої неділі мешканці міста Краматорська Донецької області, який відвідувала велика група послів в ОБСЄ у травні 2017 року, взяли участь у церемонії відкриття символічного пам'ятника жертвам смертельної атаки російських збройних формувань 4 роки тому. 10 лютого 2015 року під час атаки серед білого дня ракетами РСЗВ "Смерч" загинули 17 осіб, поранення отримали 64 людини, у тому числі 5 дітей. Росія та її збройні формування продовжували діяти в порушення взятих на себе Мінських зобов'язань щодо припинення вогню та мирного вирішення конфлікту", - заявив він.

Український дипломат нагадав, що декілька днів потому у Мінську був підписаний Комплекс заходів з Російською Федерацією, як стороною-учасницею конфлікту, який передбачає, зокрема, всеосяжне і стійке припинення вогню, виведення з території України під моніторингом ОБСЄ усіх російських збройних формувань, військової техніки та найманців, а також роззброєння незаконних збройних формувань.

"Зобов'язання, які Росія взяла на себе в 2015 році, порушуються цією країною кожного дня з моменту підписання її представником цього документу і з моменту, коли президент Росії підтвердив у спільній заяві повагу до суверенітету та територіальної цілісності України. Сьогодні російська агресія продовжує приносити смерті, руйнування та страждання українському народу", - наголосив Прокопчук.

Читайте також: Чотири роки тому окупанти з важкої артилерії обстріляли Краматорськ

Як відомо, 10 лютого 2015 року починаючи з 11:51 у Краматорську сталося дві серії вибухів з інтервалом у 30 хвилин. Причиною вибухів був ракетний обстріл з великокаліберних систем залпового вогню "Смерч", ракети були оснащені касетними боєприпасами, що заборонені міжнародною конвенцією. Обстрілів, які велися з боку окупованої Росією Горлівки, зазнав Краматорський аеродром та житлові квартали міста. В результаті загинули 17 осіб, 64 особи були доставлені у лікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено 41 будівлю.

Фото: Постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-