Уряд направить скаргу до суду для розблокування роботи МОЗ

Уряд направить скаргу до суду для розблокування роботи МОЗ

Укрінформ
Кабінет міністрів направить скаргу до суду для розблокування роботи Міністерства охорони здоров'я.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас дуже важливо, щоб медичну реформу було продовжено. Сьогодні уряд прийняв рішення щодо направлення скарги до суду, і таким чином розблокувати роботу МОЗ, і щоб була можливість продовжувати реформу", - сказав Зубко.

Він додав, що поки є тільки протокольне доручення підготувати скаргу, і вона буде опублікована 14 лютого.

Як повідомляла тимчасово відсторонена судом від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зранку 13 лютого, суддя Окружного адміністративного суду перебуває в нарадчій кімнаті вже півтори доби і не оголошує своє рішення, а робота МОЗ залишається заблокованою, зокрема через неможливість підписання відповідних документів в.о. міністра охорони здоров'я неможливо організувати лікування хворих за кордоном, розподілити вакцини проти кору для військових частин тощо.

Окружний адмінсуд Києва 5 лютого заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ. Таке рішення ухвалено за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука. Уряд оскаржив це рішення.

Читайте також: Рішення суду щодо Супрун заблокувало постачання ліків та вакцин у регіони - МОЗ

11 лютого в Окружному адмінсуді Києва розглядалося клопотання Кабінету міністрів про скасування тимчасової заборони Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Суд увечері того дня пішов у нарадчу кімнату, пообіцявши ближчим часом оголосити рішення.

Ввечері 12 лютого в суді підтвердили, що суддя Сергій Каракаш'ян, який має ухвалити рішення за клопотанням Кабміну, вже понад добу перебуває у нарадчій кімнаті.

На п’ятницю, 15 лютого, призначено розгляд по суті позову народного депутата Мосійчука щодо відсутності у Супрун повноважень до виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України. Засідання відбудеться о 14:50 в Окружному адміністративному суді Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-