Супрун повідомила, яких повноважень позбавив її суд

Супрун повідомила, яких повноважень позбавив її суд

Укрінформ
Відсторонена від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун оприлюднила роз'яснення юристів щодо того, які саме повноваження вона не може виконувати після рішення суду про її відсторонення.

Про це вона написала у Facebook.

"Дуже багато уваги, зокрема з боку деяких народних депутатів, привернуло питання - чи можуть заступники міністра підписувати важливі накази для роботи міністерства. Щоб остаточно прояснити ситуацію, публікую роз’яснення юристів щодо порядку виконання обов’язків в. о. міністра охорони здоров’я України. Отже, суд заборонив мені, як першому заступнику міністра охорони здоров’я України, "вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра" включно з уповноваженням заступників підписувати документи замість мене", - зазначила вона.

Читайте також: Рішення суду щодо Супрун блокує доставку ліків - МОЗ

Зокрема, за словами Супрун, не можуть бути виконаними такі повноваження (серед інших):

  •  погоджувати та подавати на розгляд Кабінету міністрів України розроблені центральними органами виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується міністром, проекти законів, актів Президента України та Кабінету міністрів України;
  • - видавати обов'язкові до виконання центральними органами виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується міністром, накази та доручення з питань, що належать до сфери діяльності таких органів;
  • представляти МОЗ у публічно-правових відносинах з іншими органами, підприємствами, установами та організаціями в Україні та за її межами;
  • приймати рішення щодо розподілу бюджетних коштів, головним розпорядником яких є МОЗ;
  • давати обов'язкові для виконання державними службовцями та працівниками апарату МОЗ доручення;
  • підписувати накази МОЗ та інші нормативно-правові акти розроблені МОЗ України, у тому числі погоджувати інші акти центральних органів виконавчої влади.

"Це, зокрема, підписання життєво важливих наказів щодо розмитнення та розподілу ліків або ж направлення людей на лікування за кордоном. Тому зараз увага та робота уряду і нашої команди сконцентрована на тому, щоб якомога швидше виправити ситуацію та не ставити під загрозу життя пацієнтів!" - зазначила Супрун.

Вона також нагадала, що наступного тижня відбудуться два важливі засідання суду: 11 лютого о 14:00 в Окружному адмінсуді Києва відбудеться розгляд клопотання, яке подало Міністерство юстиції України від імені уряду, про скасування тимчасової заборони їй виконувати обов'язки міністра. "Розгляд буде. Це наша можливість розблокувати роботу міністерства", - прокоментувала Супрун.

Читайте також: Суд призначив дату розгляду справи про відсторонення Супрун

Крім того, 15 лютого о 14:50 в тому ж суді розглядатиметься позов народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності у Супрун повноважень до виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України. "Це дуже небезпечна атака на всю трансформацію системи охорони здоров’я, і нам потрібна ваша підтримка. Засідання будуть відкритими", - наголосила вона.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд м. Києва у вівторок частково задовольнив заяву народного депутата Ігоря Мосійчука та заборонив Уляні Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-