Рада відкрилася -

Рада відкрилася - "радикали" блокують трибуну

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав він. У сесійній залі зареєструвалися 348 народних депутатів.  

Водночас депутати з фракції Радикальної партії продовжують розпочате у вівторок блокування трибуни парламенту, вимагаючи ухвалити постанову щодо зниження ціни на газ.

Читайте також: Рада сьогодні розгляне законопроект про вищу освіту

Як повідомляв Укрінформ, у середу Рада, планує, зокрема, розглянути законопроекти №0199 про ратифікацію протоколу між урядами України і Турецької Республіки щодо уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно; №0193 про ратифікацію протоколу між урядом України і урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо усунення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доход і на приріст вартості майна; №0165 про ратифікацію Меморандуму між Кабінетом міністрів України і урядом Республіки Австрія про взаємний доступ на ринки праці членів сімей працівників дипломатичних представництв та консульських установ".

Також народні депутати мають намір розглянути урядовий законопроект №5023 "Про внесення зміни до статті 44 Закону України "Про вищу освіту". Передбачається, що ухвалення цього законопроекту дасть змогу дітям, позбавленим батьківського піклування, брати участь у конкурсі за результатами вступних іспитів із конкурсних предметів у вищому навчальному закладі в межах установлених квот прийому до українських вишів нарівні з дітьми-сиротами без проходження ЗНО.

Традиційно у середу депутати працюватимуть у сесійній залі лише протягом ранкового пленарного засідання, що триватиме до 14:00. Потім запланована робота парламентаріїв у комітетах, фракціях і групах.

Зокрема, о 15:00 розпочнеться засідання комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, участь у якому планують брати генеральний прокурор Юрій Луценко та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Фото Павла Багмута

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-