Парубій обіцяє “санкції” за передвиборчу агітацію в Раді

Парубій обіцяє “санкції” за передвиборчу агітацію в Раді

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій попередив народних депутатів, що вимикатиме їм мікрофони, якщо під час обговорення законопроектів вони вдаватимуться до передвиборчої агітації.

Про це спікер заявив, відкриваючи десяту сесію ВР восьмого скликання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колеги, я хочу всім повідомити: коли я буду бачити як Голова Верховної Ради України, що під час обговорення законів хтось не обговорює закон, а веде виборчу агітацію, я буду вимикати мікрофон, і я впевнений, що зала буде зі мною згодна і підтримає. Я не дозволю перетворити Верховну Раду України на плацдарм для виборчої кампанії, особливо зважаючи на те, яка величезна відповідальність стоїть перед нами на цій сесії", - зауважив Парубій.

За його словами, десята сесія ВР проходитиме "в дуже складних умовах", і закликав депутатів забезпечити стабільність роботи парламенту.

"Нам доводиться приймати закони і вести активну законодавчу діяльність у час російської агресії. Але під час цієї сесії перед нами буде ще одне випробування - під час сесії будуть відбуватися вибори Президента України. ... Я хочу зазначити, що в роки найважчих випробувань власне Верховна Рада була тим острівцем стабільності, який дозволяв вийти з будь-яких криз і з будь-яких політичних протистоянь. Я переконаний, що і на цій сесії народні депутати України повинні проявити великий рівень відповідальності", - зазначив спікер.

Читайте також: Парубій відкрив десяту сесію Ради - у залі Гройсман та ЗМІ

Він наголосив, що напередодні на засіданні Погоджувальної ради вже відчувалося, як виборча кампанія "вносить буквально ненависть у дискусії між народними депутатами".

"І я хочу усіх застерегти від того: ненависть, намагання розірвати країну весь час було смертоносною зброєю проти Української держави. Ми повинні про демонструвати відповідальність і забезпечити стабільність роботи українського парламенту", - підкреслив Голова ВР.

Як повідомлялося, десята сесія Верховної Ради України VIII скликання згідно з календарним планом триватиме до 19 липня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-