ГПУ не подаватиме апеляцію на вирок Януковичу — Луценко

ГПУ не подаватиме апеляцію на вирок Януковичу — Луценко

Укрінформ
Генеральна прокуратура не подаватиме апеляцію на рішення Оболонського райсуду Києва, яким екс-президента Віктора Януковича було засуджено до 13 років позбавлення волі, хоча обвинувачення просило для нього 15-річний строк.

Про це заявив у ефірі телеканалу "Прямий" у п'ятницю генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я як генпрокурор, порадившись з прокурорами у цьому провадженні, прийняв рішення не подавати апеляцію, а зосередитися на наступній справі",- сказав Луценко.

За його словами, наразі завершено слідство у справі Майдану, під час якого було зібрано докази причетності колишнього президента Януковича, екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і колишнього голови Служби безпеки Олександра Якименка до розстрілів мітингувальників підчас Революції гідності. За цей злочин, наголосив генпрокурор, передбачене покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Читайте також: Янукович розумів наслідки звернення до Путіна — прокуратура

"Окрім тих п'ятдесяти діячів, які знаходяться на лаві підсудних за насильство на Майдані, заочно додадуться півтора десятка на чолі з Януковичем та керівниками силових структур, винних у виданні незаконних наказів",- зазначив генпрокурор.

Він уточнив, що ГПУ направить до суду справу Майдану після того, як парламент "ухвалить необхідне рішення".

За словами Луценка, ухвалення судами заочних вироків дасть змогу конфіскувати майно колишніх посадовців-утікачів.

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня Оболонський суд міста Києва визнав винним екс-президента Віктора Януковича у справі щодо державної зради та заочно засудив його до 13 років позбавлення волі - строк відбування покарання рахуватиметься з часу його затримання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-