Вирок Януковичу оголошують уже шосту годину

Вирок Януковичу оголошують уже шосту годину

Відео
Укрінформ
Колегія суддів Оболонського суду міста Києва оголошує вирок у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Засідання розпочалось о 9:05 ранку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наразі судді почергово зачитують мотивувальну частину - покази свідків та всі обставини, на які посилались сторона обвинувачення та сторона захисту.

У оголошеному тексті вироку судді, зокрема, зачитали свідчення голови Меджлісу Рефата Чубарова, свідка екс-голови Ради міністрів АРК Анатолія Могильова, Голови ВР України Андрія Парубія, глави МВС Авакова, голови РНБО Олександра Турчинова, екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, постійного представника України при ООН Володимира Єльченка, Президента України Петра Порошенка та інших.

О 14:08 суд втретє за час засідання оголосив перерву на 15 хвилин.

Сьогодні, 24 січня, проходить 90-те засідання у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Оболонський райсуд 4 травня 2017 року розпочав розгляд справи за обвинуваченням Януковича у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Одним із основних доказів у справі є лист Януковича до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська на територію України.

Читайте також: Адвокат каже, що Януковича "навмисне" не повідомили про засідання суду

Упродовж судових засідань у цій справі Януковича неодноразово викликали до суду для останнього слова, однак він так і не вийшов на відеоконференцзв'язок. Тому суд 5 грудня відмовився знову переносити засідання в очікуванні Януковича і пішов у нарадчу кімнату для ухвалення остаточного рішення у справі.

Сторона обвинувачення просила призначити Януковичу покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-