Луценко вважає справу про держзраду Януковича однією з найпринциповіших для України

Луценко вважає справу про держзраду Януковича однією з найпринциповіших для України

Укрінформ
Справа про держзраду екс-президента Віктора Януковича є однією з найпринциповіших для майбутнього України.

Так заявив Генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

"Для нас дорога вірності — це Майдан, фронт, волонтерство та щоденна праця заради України. Карати патології - робота команди ГПУ. Справа Януковича, який втік з країни і закликав на нашу територію війська РФ, - одна з найпринциповіших для майбутнього України", - написав він.

Генпрокурор нагадав,що впродовж 20 місяців засідань у справі Януковича суд розглянув 19 томів доказів сторони обвинувачення, заслухав 37 свідків сторони обвинувачення та 15 — сторони захисту.

"Сьогодні в Оболонському суді Києва ми слухаємо вирок і чекаємо справедливого покарання тих, хто пішов дорогою зради", - додав Луценко.

Читайте також: Янукович сприяв окупації Криму Росією — суд

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 24 січня, проходить 90-те засідання у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Оболонський райсуд Києва 4 травня 2017 року розпочав розгляд справи за обвинуваченням Януковича у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Одним із основних доказів у справі є лист Януковича до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська на територію України.

Упродовж судових засідань у цій справі Януковича неодноразово викликали до суду для останнього слова, однак він так і не вийшов на відеоконференцзв'язок. Тому суд 5 грудня відмовився знову переносити засідання в очікуванні Януковича і пішов у нарадчу кімнату для ухвалення остаточного рішення у справі.

Сторона обвинувачення просила призначити Януковичу покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-