Луценко не побачив доказів провини Кучми у вбивстві Гонгадзе

Луценко не побачив доказів провини Кучми у вбивстві Гонгадзе

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко констатує, що юридичних доказів вини президента Леоніда Кучми в організації вбивства журналіста Георгія Гонгадзе немає.

Про це він сказав в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, пише "Лівий Берег".

"Що я думаю про справу Гонгадзе. Коротко: у мене зараз немає юридичних доказів, що саме Кучма давав прямий наказ на вбивство Гонгадзе. На жаль, майор Мельниченко так і не здав оригінальних записів і записуючих пристроїв", - заявив Луценко.

За словами генпрокурора, без цього юридичне вирішення долі Кучми в цій справі неможливо.

"...Але я вважаю, що Кучма створив атмосферу, при якій невдоволення Президента вловлювалося оточенням, і приймалося рішення, хто швидше знищить ворога керівника еліт, диктатора", - наголосив Луценко.

Читайте також: Луценко переконаний, що "плівки Мельниченка" були спецоперацією ФСБ

Генпрокурор додав, що з цього приводу у Генпрокуратури є питання до Мельниченка але він відмовляється співпрацювати зі слідством.

Нагадаємо: у 2013 році Служба безпеки України відновила досудове слідство у відношенні Миколи Мельниченка за підозрою в розголошуванні державної таємниці. У 2014 році Генеральна прокуратура повторно вивчала раніше закрите кримінальне провадження щодо можливої причетності Кучми до вбивства Гонгадзе. У вересні 2018 Печерський районний суд Києва заарештував все майно колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка в Україні і дозволив його затримати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-