Дрібна помста: Ар’єв прокоментував обмеження кількості українців у комітетах ПАРЄ

Дрібна помста: Ар’єв прокоментував обмеження кількості українців у комітетах ПАРЄ

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи обмежили кількість представників української та деяких інших національних делегації у ключових комітетах, рішення яких впливають на запровадження санкцій проти Росії.

Про це повідомив журналістам голова делегації Верховної Ради в ПАРЄ народний депутат Володимир Ар'єв, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

"Це така дрібна форма помсти… Хочуть зробити таку собі ситуацію, коли не більше двох представників від країни входило до складу комітетів. Це викликало достатньо серйозні дискусії у політичних групах, оскільки це, у принципі, не відповідає чинному регламенту", - заявив Ар'єв.

Він уточнив, що таке рішення стосується не лише української делегації, але й британської, французької, швейцарської.

Йдеться про регламентний комітет, а також комітет з обрання суддів Європейського суду з прав людини.

У результаті цього рішення на даний момент українська делегація позбулася місць саме у ключовому щодо запровадження санкцій проти Росії регламентному комітеті.

Як повідомляв Укрінформ, у Страсбурзі 21-25 січня проходить зимова сесія ПАРЄ.

Читайте також: Проросійське лобі хоче зменшити кількість українців у двох комітетах ПАРЄ

Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ навесні 2014 року після окупації Криму і початку військових дій на Донбасі. З червня 2017 року РФ припинила платити внески до бюджету Ради Європи.

Російська сторона заявляє, що готова повернутися до виконання фінансових зобов'язань, якщо ПАРЄ прийме поправки до регламенту про скасування санкційних норм.

Водночас в Україні заявляють, що санкції щодо делегації Росії в ПАРЄ повинні зберігатися до повного виконання Москвою принципів Ради Європи і відновлення територіальної цілісності України.

За статутом Ради Європи, якщо до червня цього року російська сторона не відновить виконання своїх фінансових зобов'язань, держава може бути позбавлена прав брати участь у статутних органах організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-