Клімкін розповів про умови запровадження візового режиму з РФ

Клімкін розповів про умови запровадження візового режиму з РФ

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України підрахували, що для запровадження біометричного візового режиму з Російською Федерацією потрібно додатково близько 70 консулів.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на прес-конференції, присвяченій підсумкам діяльності української дипломатії у 2018 році, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тільки біометричний візовий режим з Російською Федерацією насправді буде ефективним і дозволить нам ефективно контролювати, хто і як в'їжджає з території Росії. Нам, звичайно, для цього потрібне політичне рішення, воно має обговорюватися. Ми до цього готуємося. Ми навіть прорахували, скільки нам потрібно додаткових зусиль і консульських і технічних для того, щоб це запустити... Я ніколи не називав ці цифри, але для того щоб впоратися з біометричним візовим режимом, нам потрібно додатково близько 70 консулів з самого початку, щоб усім було зрозуміло щодо зусиль, які потрібно задіяти. Але я вважаю, що ми до цього маємо рухатися", - сказав Клімкін.

Читайте також: Qatar Airways надаватиме українцям безкоштовні готелі й у 2019 році

Він нагадав, що запровадження біометричного режиму з РФ із самого початку було "фундаментальною позицією" і МЗС, і його особистою, оскільки звичайний візовий режим з країною-агресором не буде працювати.

Водночас, зауважив Клімкін, якщо подивитися статистику, у нас сьогодні не зростає кількість тих, хто виїжджає в Росію, і росіян, які в'їжджають в Україну, але вона й не зменшується.

Глава МЗС зазначив, що йому часто ставлять питання, навіщо ми тримаємо у РФ українських консулів.

"Але в мене питання - ми запроваджуємо біометричний візовий режим. А хто буде видавати ці біометричні візи? Країни, з якими ми розмовляємо, кажуть, що з тим потоком (міграції між Росією і Україною - ред.), який на сьогодні є, ми ніколи не впораємося", - констатував він.

Клімкін зауважив, що, окрім політичного рішення щодо запровадження біометричного візового режиму з РФ, потрібно, щоб у всіх були біометричні паспорти.

"Але, тим не менше, з Росією маємо зрозуміти, хто в'їжджає, як в'їжджає. Це (запровадження біометричного візового режиму з РФ - ред.) не питання сьогоднішнього дня, але поступопо маємо розуміти, що без цього ефективний контроль неможливий", - резюмував міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-