Режисер, що намагається розхитати Європу, сидить у Кремлі - Порошенко

Режисер, що намагається розхитати Європу, сидить у Кремлі - Порошенко

Укрінформ
Спроби створити конфлікти по периметру ЄС з метою його розвалити мають одного автора, і він сидить у Кремлі.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рік, що настав, буде доленосним не лише для України. На жаль, кількість гарячих точок на планеті продовжує зростати. Не випадково, що значна їх кількість знаходиться в межах або ж по сусідству з Європою. Важко не помітити у низці подій за допомогою яких останнім часом здійснюються спроби розхитати єдність Європейського Союзу, руку одного автора. Цілком очевидними є спроби цього автора перезапустити заготовлені раніше або ж створити нові конфлікти по периметру ЄС, починаючи від України та Молдови, Кавказу, Західних Балкан, Близького Сходу та Африки і закінчуючи безпосередньо деякими країнами ЄС. Як очевидним є і те, що цей режисер сидить у Кремлі. Тому для всіх нас надзвичайно важливо не лише усвідомити це, але й перестати розглядати виклики, які стоять перед світом, у відриві один від одного", - наголосив Порошенко.

Він зазначив, що світ та його безпека сьогодні взаємопов'язані між собою як ніколи раніше.

Читайте також: Кремль не хоче миру, і лише у цьому він стабільний - Президент

"Тому те, що відбувається сьогодні в Україні, прямо стосується країн, які знаходяться за тисячі кілометрів від неї, і навпаки. А тому, допомагаючи Україні вистояти, ви, наші партнери, інвестуєте у власну майбутню безпеку, у власне мирне майбутнє. Я впевнений, що ті, хто вирішив кинути виклик сучасному світовому порядку, безсилі проти нашої єдності та солідарності. В них наша сила і запорука перемоги", - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-