Ми зацікавлені у тому, щоб Україна стала безпечною — глава ОБСЄ

Ми зацікавлені у тому, щоб Україна стала безпечною — глава ОБСЄ

Укрінформ
Україна є одним з найбільших пріоритетів і одне з головних завдань - врегулювати конфлікт на Сході України в рамках Мінських домовленостей.

Про це під час прес-конференції у Києві заявив діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна є нашим одним з найбільших пріоритетів, оскільки вона не тільки знаходиться всередині всіх перемовин і процесів в рамках ОБСЄ, а також безпосередньо в нас є кордон з Україною, ви є нашими сусідами. Тому ми відверто завіряємо про те, що ми дуже сильно і високо зацікавлені в тому, щоб Україна стала безпечною і процвітаючою країною в її міжнародно визнаних кордонах", - сказав Лайчак.

Глава ОБСЄ зазначив, що цей візит до України є першим візитом його як чинного голови ОБСЄ і це є "як символічно, так і логічно".

"Хотів би повторити, які є пріоритетні напрямки. Перше - це надати новий стимул процесу політичного врегулювання ситуації, що склалась, за рахунок виконання Мінських домовленостей. Друге - ми маємо акцентувати увагу і зосередити наші зусилля на людях, на цивільному населенні, яке страждає від цього конфлікту. Ми маємо вжити конкретних дій і вчинків для того, щоб полегшити їхнє життя", - наголосив Лайчак.

Читайте також: Глава ОБСЄ відвідає прифронтові Сєвєродонецьк та Станицю

Він також подякував за роботу співробітників Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні.

"Місія відіграє дуже важливу роль в процесі стабілізації ситуації. Вони, власне, є нашими вухами та очима на місцях. Саме вони генерують звіти для того, щоб ми мали можливість приймати відповідні політичні рішення", - додав глава ОБСЄ.

Як повідомлялось, 15 січня до України прибув зі своїм першим офіційним візитом в якості голови ОБСЄ міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-