Президент: Українська незалежність зміцніла зі створенням ПЦУ

Президент: Українська незалежність зміцніла зі створенням ПЦУ

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголошує, що українська незалежність стала міцнішою зі створенням автокефальної Православної церкви України.

Про це він написав у Twitter.

“Українська незалежність зараз, зі створенням автокефальної Православної церкви України, стала міцнішою. Наша єдина церква стала духовним фундаментом Української держави, і тому це так важливо і для мене, бо це є процес державотворення, і для кожного українця”, - наголосив Порошенко.

Він також додав, що створення автокефальної Православної церкви України “це не завершення, а лише початок — нам, як і раніше, потрібна єдність”.

“Однак вже точно ніхто не здатен зупинити Україну і українців, які знімають ярмо московської церкви і московської імперії”, - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Петро Порошенко у неділю, 13 січня, перебуває на Вінниччині, де відвідав літургію з нагоди отримання Томосу про автокефалію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці, куди і привезли Томос.

Читайте також: На все життя запам’ятаю свої відчуття з Об’єднавчого собору - Порошенко

Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. Наступного дня, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

В Україні Томос вперше продемонстрували на святковій божественній літургії 7 січня у Софії Київській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-