Україна планує розірвати з Росією близько 40 двосторонніх угод

Україна планує розірвати з Росією близько 40 двосторонніх угод

Укрінформ
Україна планує розірвати з Російською Федерацією близько 40 двосторонніх угод, зокрема й щодо спільного користування Азовським морем.

Про це в ефірі "Прямого" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак.

“Зараз розглядається питання про розірвання близько 40 різних угод, які були підписані свого часу з Російською Федерацією. Скільки таких угод розірвано, мені важко сказати, бо вони там є міждержавні і міжурядові. Тому це робиться, просто що не так публічно", - сказав Гримчак.

За його словами, експерти аналізують наслідки розірвання договорів з Росією, зокрема й щодо спільного користування Азовським морем.

"До міжнародного суду з морського права ми вже подали позов, тому що там є позов з приводу будівництва самого моста, який порушує все, що можна порушувати. І готується або є вже позов з приводу нападу на наші судна, наскільки мені відомо, але оцінка ризиків від розірвання договору про спільне користування від 2003 року Азовським морем - весь час це моніториться. Робиться аналітичний аналіз", - розповів Гримчак.

Читайте також: Танкісти РФ бояться воювати після отримання Україною комлексів Javelin - Порошенко

Раніше Президент України Петро Порошенко заявляв, що вже завершено підготовку подання до суду на Російську Федерацію через акт агресії проти українських моряків у районі Керченської затоки.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих моряків.

Зараз 21 український військовий перебуває в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-