Порошенко нагородив Варфоломія орденом

Порошенко нагородив Варфоломія орденом

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко нагородив Вселенського патріарха Варфоломія орденом "За заслуги" І ступеня.

Про це глава держави написав у Twitter.

"Мав честь вручити орден «За заслуги» І ступеня Вселенському патріарху за визначний особистий внесок Його Всесвятості у розбудову автокефальної помісної Православної церкви України, піднесення авторитету православ'я у світі, багаторічну діяльність з утвердження ідеалів духовності", - написав Порошенко.

У прес-службі Президента також поінформували, що Вселенський патріарх, в свою чергу, вручив главі Української держави пам’ятну медаль – хрест Панагія Паммакарістос.

Читайте також: Порошенко: Серед 15 зірок автокефальних православних церков з'явилася українська

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. В неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбудеться вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправлятимуть Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

15 грудня 2018 року у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, представники УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-