Президент України прибув у Стамбул

Президент України прибув у Стамбул

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прибув до Стамбула, де сьогодні відбудеться церемонія підписання Томосу про автокефалію об’єднаної Православної церкви України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Туреччині.

"Одразу після прильоту відбудеться зустріч президентів України та Туреччини. Після зустрічі з Реджепом Таїпом Ердоганом Петро Порошенко відвідає Вселенський патріархат, де відбудеться церемонія підписання Томосу", - уточнили організатори.

Президент України прибув у Стамбул / Фото: president.gov.ua

Томос буде підписано Вселенським Патріархом Варфоломієм.

Урочистості, пов’язані з Томосом, триватимуть у Вселенському патріархаті в Стамбулі два дні. Завтра, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбудеться вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправлятимуть Вселенський патріарх Варфоломій та Митрополит Епіфаній.

Читайте також: Варфоломій закликав православних патріархів визнати українську церкву автокефальною

Нагадаємо, 17 квітня 2018 року Президент України Петро Порошенко вперше заявив про офіційне прохання до Вселенського патріарха про надання автокефалії. Рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні було ухвалене Синодом Вселенського патріархату 11 жовтня. Російська православна церква та очільники Української православної церкви Московського патріархату відмовилися визнавати рішення Вселенського патріархату та чинили опір процесу. Утім, 3 листопада Президент Петро Порошенко та Вселенський патріарх Варфоломій підписали у Стамбулі Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом.

У соборі Святої Софії у Києві 15 грудня відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-