Гройсман: Взаємодію з ЄС треба переводити з формату “партнерства” до зрілого діалогу

Гройсман: Взаємодію з ЄС треба переводити з формату “партнерства” до зрілого діалогу

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликає Євросоюз перейти до зрілого діалогу з Україною щодо формування орієнтирів взаємодії в економіці, енергетиці, в цифровій та безпековій сферах.

Про це він сказав під час п’ятого засідання Ради асоціації Україна – ЄС, яке він провів спільно з Високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Могеріні, інформує Урядовий портал.

Зокрема, глава уряду наголосив, що взаємодію по лінії Київ – Брюссель необхідно переводити з формату “партнерства та співробітництва” до зрілого діалогу, який передбачає формування орієнтирів секторальної взаємодії в економіці, енергетиці, в цифровій та, безпосередньо, у безпековій сфері.

Він також зауважив, що Україна реалізує фундаментальні реформи в часи, коли Росія відкрила проти Києва третій фронт – в Азово-Чорноморському регіоні.

«Попри зовнішні виклики, Україна продовжує проводити реформи. Нам вдалося досягти прогресу у сферах децентралізації, реформування енергетичного сектору та державної служби. Ми вийшли на фінішну пряму із започаткуванням роботи Вищого антикорупційного суду. Впроваджуються соціальні реформи: освітня, медична та пенсійна. Є важливі зрушення в галузях приватизації і реформи державних підприємств», - сказав Прем’єр-міністр.

Читайте також: Парубій розраховує, що Рада у четвер продовжить мораторій на продаж землі

Гройсман додав, що окупація Криму, частини Донбасу, побудова Керченського мосту – складові агресії РФ, санкції проти якої мають послідовно і публічно лише посилюватися.

«Санкції проти агресора мають зберігатися до повного виконання Москвою своїх зобов’язань за Мінськими домовленостями. Ми вдячні за нещодавнє ухвалення Європейською Радою політичного рішення щодо продовження економічних і секторальних санкцій ЄС проти РФ. Злочин із застосуванням хімічної зброї в Солсбері, російські кібератаки проти держав-членів ЄС і розгорнута Москвою антиєвропейська пропаганда свідчать про те, що агресивна політика РФ – це виклик не лише для України, але й для всієї Європи», - сказав Гройсман.

Під час засідання учасники проаналізували виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-