Уряд завершує реформування восьми пілотних міністерств – Саєнко

Уряд завершує реформування восьми пілотних міністерств – Саєнко

Укрінформ
Реформування перших восьми пілотних міністерств підходить до завершення.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко за підсумками засідання Координаційної ради з питань реформування державного управління, інформує у п'ятницю Урядовий портал.

За його словами, під час засідання було розглянуто цільові структури апаратів вказаних міністерств і спільно з представниками міністерств та експертним середовищем погоджені усі аспекти.

"Ключове завдання – зосередити роботу міністерств на формуванні політики та позбавити їх невластивих функцій, таких як надання адміністративних послуг, здійснення державного нагляду та управління об'єктами державної власності", - додав міністр.

Також під час засідання було обговорено оновлення Стратегії реформування державного управління на основі комплексної оцінки європейських партнерів з проекту SIGMA та продовження її дії до 2021 року, враховані рекомендації Рахункової палати.

Крім того, як повідомив Саєнко, у січні-лютому 2019 року планується закінчити формування нових директоратів у міністерствах, що означає відкриття нових вакансій державної служби.

Читайте також: У Кабміні назвали підприємства, де наступного року сформують наглядові ради

Як повідомлялося, реформа міністерств розпочалася відповідно до Стратегії реформування державного управління на 2016-2020 роки. Завершення реформування 8 міністерств відбувається відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 24 жовтня 2018 року №946.

SIGMA - аналітичний центр Європейського Союзу, створений за ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку та Європейського Союзу. Метою стоворення центру стала потреба у наданні допомоги країнам Центральної та Східної Європи з модернізації їх систем державного управління. SIGMA відіграє ключову роль у підготовці країн-кандидатів до вступу у Європейський Союз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-