Гібридна війна Росії змушує посилювати заходи безпеки на АЕС - Порошенко

Гібридна війна Росії змушує посилювати заходи безпеки на АЕС - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що останніми роками спостерігається процес зміни Чорнобильської зони відчуження з місця екологічної катастрофи на місце впровадження новітніх технологій та інновацій.

Про це йдеться у зверненні глави держави до Українського народу у зв’язку з Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

“Протягом останніх років простежується потужний процес трансформації зони відчуження з місця екологічної катастрофи на місце впровадження новітніх технологій та інновацій. Без перебільшення можна сказати, що завдяки ентузіазму, відповідальності та високому професіоналізму людей, які там працюють, а також великій міжнародній підтримці чорнобильська зона нарешті стає територією змін”, - зазначив Президент.

Глава держави також висловив переконання, що попри виклики та труднощі сьогодення влада крок за кроком має максимально використовувати усі наявні можливості для забезпечення гідного життя чорнобильців. Порошенко висловив щиру вдячність усім учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та запевнив, що Україна ніколи не забуде їхнього подвигу та самопожертви заради прийдешніх поколінь.

Разом з тим він нагадав, що Чорнобильську АЕС виведено з експлуатації ще наприкінці минулого століття, споруджено, за його словами, унікальне надійне укриття. Водночас глава держави зауважив, що низка проблем, пов’язаних з мінімізацією згубних наслідків аварії, як у технологічних, фінансово-економічних, природоохоронних вимірах, так і в людському, залишаються відкритими.

Читайте також: Уведення в експлуатацію конфайнмента над ЧАЕС перенесли на квітень 2019 року

Також Порошенко підкреслив, що з початком російської агресії з’явилася реальна загроза виникнення нових масштабних катастроф. “Тому у цій гібридній війні ми вимушені вдаватися до посилених заходів безпеки на атомних електростанціях, інших стратегічних об’єктах, захищати їх від імовірних атак терористично-диверсійних груп та новітніх кіберзагроз”, - зазначив Президент.

Як відомо, 14 грудня в Україні — День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-