Росія підготувала агресію на Азові фейковими новинами — єврокомісар

Росія підготувала агресію на Азові фейковими новинами — єврокомісар

Укрінформ
Більш ніж за рік до інциденту в Керченській протоці російські ЗМІ розпочали розповсюджувати фейки.

Про це у Брюсселі повідомив європейський комісар з питань безпеки Джуліан Кінг, передає The Guardian

"Якщо ви думаєте, що цей інцидент (в Керченській протоці - ред.) з'явився нізвідки, то ви помиляєтеся. Кампанія з дезінформації розпочалася набагато раніше. Більш ніж за рік, коли російські ЗМІ розпочали просувати твердження, що влада у Києві поглиблює дно в Азовському морі для базування флоту НАТО", - сказав він.

Як додав Кінг, влітку кремлівські пропагандисти поширювали повідомлення про те, що Україна інфікувала Азовське море холерою. А вже у вересні, росЗМІ розпочали прогнозувати "провокації, організовані Заходом" біля Азовського узбережжя, і що нібито Сполучені Штати ще з 1990 року "планувати зіштовхнути лобами ВМС України та Росії у Чорному морі".

Саме тому єврокомісар заявив про необхідність для соціальних мереж та медіа платформ, зокрема Google, ідентифікувати та закривати фейкові акаунти, які розповсюджують дезінформацію.

Читайте також: Із боку ЄС мають бути не лише заяви, а справжня реакція - Лінкявічус

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-