Путін слабкіший, ніж хоче здаватися – Порошенко

Путін слабкіший, ніж хоче здаватися – Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголосив, що Путін слабкіший, ніж хоче здаватися, і Захід може змусити його послухатись.

Про це він написав у своїй статті для The New York Times, повідомляє прес-служба глави держави

«Незважаючи на кремлівську пропаганду, Путін слабкіший, ніж він хоче здаватися Заходу. Захід може - за рахунок підвищення вартості агресії - змусити його послухатись. Скільки ще треба ворожості, щоб Захід використав тверду валюту, якою торгує Кремль - силу? Росія використала хімічну зброю в Британії; здійснювала кібератаки на Заході; обстрілювала мирних жителів в Сирії та розв'язала війну на східній Україні. Чи вже не час діяти?», - зазначив Президент.

За його словами, Росія хоче повернутися до тієї епохи, коли майно та земля вилучалися силою. 

"Починається вона з України і продовжується на захід, наскільки світ дозволить. Демократичні країни повинні зробити вибір: виступати за те, що є правильним, або продовжувати умиротворення президента Володимира Путіна. Якщо історія навчила нас чому-небудь, так це тому, що умиротворення має смертельні наслідки», - підкреслив Порошенко.

Читайте також: РФ має небезпечну кількість кораблів у Чорному морі, що загрожує НАТО - Порошенко

Він нагадав, що Президент США Дональд Трамп продемонстрував справжнє лідерство, скасувавши свою зустріч з Путіним на "Великій двадцятці" в Аргентині через захоплення Росією кораблів та матросів. "Ми отримали відчутну підтримку Білого дому та Конгресу, включаючи оборонне озброєння, сильніші санкції та надійніші американські постачання енергоресурсів. Разом партнери з обох боків Атлантики можуть надалі підвищувати ціну для Росії за погрози нашій колективній безпеці", - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-