Порошенко: Ніхто не знає, кого Росія атакує завтра

Порошенко: Ніхто не знає, кого Росія атакує завтра

Укрінформ
Росія у своїх агресивних діях є непередбачуваною і може завтра атакувати будь-де, наприклад країни Балтії, чи захищатиме зброєю “Північний потік-2”.

На цьому в інтерв’ю польському телеканалу TVN24 заявив президент України Петро Порошенко.

“Ніхто не знає, кого Росія хотітиме атакувати завтра. Може російські солдати хотітимуть захищати Північний потік-2 й атакують країни Балтії. Може Росія хотітиме вдарити по чергових виборах, як вони пробували це робити під час референдуму в Голландії, чи під час референдуму щодо Брексіт та в інших країнах”,- заявив Порошенко.

Він підкреслив, що в нинішній ситуації Україна вимагає єдності світу, як це було продемонстровано нещодавно, коли російські сили атакували українські кораблі у нейтральних водах Чорного моря.

Глава держави зауважив, що чотири року тому всі боялися назвати напад Росії на України агресією, називаючи це конфліктом чи кризою. Натомість, зараз, ситуація виглядає “зовсім по-іншому”. Він підкреслив, що кожного разу Росія відкидає свою відповідальність за ті чи інші злочини. І лише демонстрація безпосередніх доказів, як у випадку збиття малайзійського Боїнга MH17 чи отруєння у Солсбері, дозволяє показати справжню Росію.

Читайте також: Маас пропонує розширити місію ОБСЄ на Азовське море

Президент України наголосив, що події в Керченській протоці є “небезпечними для цілісності України, але насамперед – для регіональної безпеки усієї Європи, і, можливо, для глобальної безпеки”.

Порошенко підкреслив, що реакція Заходу на агресію у Керченській протоці була “блискавичною”: на агресію проти України відреагували НАТО, більшість країн Альянсу, ООН, G7 та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-