У кожного регіону має бути план розвитку на три роки - Порошенко

У кожного регіону має бути план розвитку на три роки - Порошенко

Укрінформ
Регіональні влади мають підготувати плани розвитку територій на 2019-2021 роки і чітко визначити пріоритети.

На цьому наголосив Президент України  Петро Порошенко під час Ради регіонального розвитку на Хмельниччині, повідомляє прес-служба Глави держави.

«З урахуванням вже набутого досвіду нам необхідно посилити плановість і подолати непередбачуваність в реалізації політики розвитку регіонів. Тому зараз моє завдання, яке ставлю всій регіональній владі, зокрема й на Хмельниччині - розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки. І не просто розробити, а й почати обговорення цих планів з громадами», - підкреслив Глава держави.

За його словами, ці плани мають бути прийняті на рівні громад – кожна громада має визначити свої переваги, пріоритети і на їх основі в планах мають з’явитися першочергові об’єкти, які і будуть для всіх маркерами розвитку. Зокрема, Глава держави навів приклад з Хмельницьким аеропортом, це питання піднімали під час зустрічі зі студентами і його запитали, коли будуть виділені гроші на цей проект.

Президент зауважив, що міська влада має ухвалити рішення не на словах і не під час розмов з виборцями, зробити будівництво Хмельницького аеропорту своїм пріоритетом і підтримати, в тому числі фінансово, а потім звернутись до Глави держави і уряду з конкретною пропозицією щодо надання допомоги через Фонд регіонального розвитку. «Це буде спільне рішення і спільний результат. А коли як обіцяти - то ковдру на себе, а як робити - то нехай дядько робить, то нічого не побудуємо», - наголосив Президент.

Читайте також: На Донеччині 10 ОТГ реалізували понад 320 інфраструктурних проектів - Куць

«Наявність перспективних планів із затвердженими громадою проектами, механізмами фінансування в рази підвищить інвестиційні перспективи територій», - підкреслив Глава держави. За його словами, держава знайде можливість співфінансувати перші проекти, аби заохотити громади і показати правила гри. «Йдеться не про те, щоб знову поставити під контроль кошти місцевого самоврядування. Як тільки повернемося до цього, то все - децентралізації немає», - сказав він.

Фото: сайт Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-