Порошенко пропонує воєнний стан на 30 днів - заява

Порошенко пропонує воєнний стан на 30 днів - заява

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко пропонуватиме Верховній Раді запровадити воєнний стан на 30 днів, починаючи з 9 години ранку 28 листопада 2018 року.

Про це йдеться у заяві Президента, що транслювалася на його Фейсбук-сторінці.

«Сьогодні у парламенті буде розглядатись питання надзвичайної ваги, яке стосується вашого захисту, вашої безпеки, безпеки України, її суверенітету і територіальної цілісності. Згідно рішення Ради національної безпеки і оборони України, ухваленому сьогодні  вночі, як Президент, як верховний головнокомандувач ЗСУ  я виконав  свій конституційний обов'язок і кілька годин тому своїм указом запровадив воєнний стан на всій території України з 9 години ранку 28 листопада», - заявив глава держави. 

Читайте також: Рада зібралася для розгляду питання про воєнний стан

За його словами, воєнний стан буде запроваджено з 9 години ранку 28 листопада на 30 днів. 

Порошенко підкреслив, що президентські вибори відбудуться, як і планувалося, 31 березня 2019 року.

"Саме в грудні, на початку грудня, я внесу проект рішення парламенту про дату президентських виборів, які мають відбутися відповідно до Конституції 31 березня 2019 року", - наголосив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення.

У зв'язку з цим Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президенту Петру Порошенку запровадити воєнний стан на 60 діб.

Порошенко 26 листопада підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо запровадження воєнного стану в Україні з 26 листопада до 25 січня і вніс до Верховної Ради законопроект з пропозицією ухвалити його указ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-