Посол України у ФРН анонсував телефонну розмову Порошенка з Меркель

Посол України у ФРН анонсував телефонну розмову Порошенка з Меркель

Укрінформ
Українські дипломати в ФРН докладають всіх зусиль, аби донести інформацію про події в Азовському морі та позицію української влади до німецьких політиків.

Про те, що зроблено за останню добу, Укрінформу розповів посол України в ФРН Андрій Мельник.

"Німецькій стороні в режимі реального часу передавалася інформація про розвиток подій навколо обстрілу та захоплення Росією трьох наших кораблів. Ми також ініціювали термінову телефонну розмову між Президентом Петром Порошенком та Канцлером Ангелою Меркель, яка має відбутися вже сьогодні", - повідомив Мельник.

Він додав, що весь день вчора і всю ніч на понеділок перебував у прямому телефонному контакті з керівництвом відомства федерального канцлера та з МЗС ФРН.

Також ще вночі проведено консультації з головою Комітету у закордонних справах Бундестагу Норбертом Рьоттгеном (ХДС), який публічно засудив агресивні дії Росії і пообіцяв винести питання російської агресії на морі на засідання Комітету.

Так само ще вночі проведено телефонні розмови з іншими впливовими депутатами як з коаліції, так і опозиції.

На звернення посла питання російської агресії стане ключовою темою термінового обговорення на сьогоднішньому засіданні правління найбільшої фракції Бундестагу — ХДС/ХСС.

Паралельно задіяно впливові німецькі ЗМІ, в результаті чого напад на українські кораблі став головною новиною.

У понеділок посол зустрічається з статс-секретарем МЗС Німеччини Нільсом Анненом.

Україна очікує від Берліна на засудження агресивних дій Росії проти кораблів у Чорному морі та блокування Керченської протоки і Азовського моря, а також вжиття рішучих кроків для припинення курсу Кремля на воєнну ескалацію.

Офіційна реакція Берліна на вчорашні події має бути оприлюдненою пізніше у понеділок.

Читайте також: Посли ЄС сьогодні-завтра можуть обговорити провокацію в Керченській протоці

Як повідомляв Укрінформ, російські спецпризначенці обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. Наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом після того, як по них був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки. Щонайменше шестеро українських військовослужбовців зазнали поранень.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради безпеки ООН.

Під час екстреного засідання РНБО Президент підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану й звернутися до Верховної Ради.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що 26 листопада о 16:00 парламент ухвалить рішення щодо запровадження військового стану на 60 днів. У разі нормалізації ситуації він може бути скасований будь-якої хвилини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-