МЗС Румунії про події на Азові: Агресія підриває основи регіональної безпеки

МЗС Румунії про події на Азові: Агресія підриває основи регіональної безпеки

Укрінформ
Румунія глибоко стурбована розвитком подій в Керченській протоці та Азовському морі і вважає, що агресія і порушення норм міжнародного права підриває основи регіональної безпеки.

Про це заявили в Міністерстві закордонних справ Румунії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми глибоко стурбовані розвитком подій в Азовському морі і Керченській протоці. Агресія і порушення норм міжнародного права підриває основи регіональної безпеки», - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється також, що Румунія цілком підтримує суверенітет і територіальну цілісність України і права на вільне використання міжнародного водного простору.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецназ Росії захопив три українські кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні росіянами в Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", уражені вогнем супротивника, втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися.

Читайте також: Посольство у Бельгії розписало хронологію провокації РФ на Азові

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує введення воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

В понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про введення воєнного стану. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-