Климпуш-Цинцадзе про ситуацію в Азові: Важлива реакція світу та наша єдність

Климпуш-Цинцадзе про ситуацію в Азові: Важлива реакція світу та наша єдність

Укрінформ
Україна розраховує на власні сили та допомогу всього демократичного світу у ситуації із захопленням українських кораблів Росією в Азовському морі.

Про це написала віце-прем'єр-міністр з питань європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці у Facebook.

"Російські військові кораблі підло напали на українські кораблі в нашому Азові. Це новий виток військової ескалації їх війни проти України. Важлива скоординована протидія, важлива реакція світу, важлива наша єдність. Розраховуємо і на себе, і на демократичний світ", - зазначила урядовець.

Читайте також: Активісти збирають акцію протесту під посольством Росії в Вашингтоні

Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що Росії не потрібно приводів для загострення. За її словами, "Кремлю потрібно руйнувати світ свободи і правди, потрібно зневірювати і нищити, потрібно деморалізувати та дезорієнтувати".

Читайте також: Збройні Сили України приведені у повну бойову готовність

Як повідомлялося, спецназ Росії захопив три українські кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні Росією у Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ", "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки.

Є інформація про двох поранених українських військових моряків.

Читайте також: Канадська опозиція засудила Росію за агресію в Чорному морі

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-