Гройсман: Українське село перетворилося на смертельну пустку під час Голодомору

Гройсман: Українське село перетворилося на смертельну пустку під час Голодомору

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що позиція Української держави завжди буде спрямована на сприяння визнанню в усьому світі Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це йдеться у зверненні глави уряду з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів, опублікованому на Урядовому порталі.

“Позиція української держави завжди буде спрямована на сприяння визнанню в усьому світі Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу та максимальне поширення інформації про цей злочин більшовицького тоталітарного режиму. Ми не маємо права забути про події, які стали частиною нашої історії. Ми завжди пам’ятатимемо про цей жахливий злочин проти нашого народу”, - зазначив Гройсман.

Він нагадав, що протягом ХХ століття українська нація пережила чимало трагічних сторінок, зокрема три страшних голодомори: 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років, які стали знаряддям для знищення українців за національною ознакою.

Читайте також: Ми ніколи не дамо повторитися злочинам комуністів - Порошенко

Прем’єр-міністр підкреслив, що 24 листопада українці відзначають 85-ту річницю Голодомору 1932-1933 років, за його словами, одного з найжахливіших злочинів в усій світовій історії.

“За найбільш обережними підрахунками спеціалістів, було знищено щонайменше 3,9 млн українців. Українське село перетворилося на смертельну пустку”, - розповів Гройсман.

Він також наголосив, що історичні документи дають усі підстави стверджувати, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом – спланованим фізичним винищенням українського селянства як соціальної, культурної та економічної основи української нації. Глава уряду додав, низка країн та міжнародних організацій визнають цей факт і дають належну політико-правову оцінку тим драматичним подіям в Україні.

Водночас Прем’єр-міністр закликав усіх запалити сьогодні свічку пам’яті та вшанувати жертв Голодомору 1932-1933 років, а також жертв голодоморів 1921-1923 і 1946-1947 років хвилиною мовчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-